Български академик споделя: Как да си осигурим добра подвижност и да облекчим дискомфорта в ставите

Article title 2


Акад. проф. д-р Тройчо Троев има две специалности - "Вътрешни болести" и "Физикална медицина и рехабилитация". През 1994 г. Придобива научна степен "Доктор", а през 1996 г. е избран за редовен доцент по физиотерапия и рехабилитация. През 2012 г. става "Професор", а от 2013 г. е и "Академик" от Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ). Акад. проф. д-р Троев има около 300 научни публикации, част от тях са публикувани в чужбина – Германия, Гърция, Полша, Русия, Македония, Белгия.  

 

В сезона, в който ставните болки се изострят, на хората им е все по-трудно да изберат подходящият продукт за поддържане на добра мобилност и ограничаване на дискомфорта в ставите. За това как ставните проблеми могат да бъдат отложени във времето или облекчени с правилната селекция от клинично изпитани и доказани съставки, разговаряме с акад. проф. д-р Тройчо Троев д.м.н. от МБАЛ, „Св. София“. 

 

Акад. проф. д-р Троев, нека започнем с това кои са най-честите ставни заболявания?

 

Голям процент от българите страдат от дегенеративни и ставни заболявания и с всяка година процентът им се увеличава. Причините за тях са различни: напреднала възраст, наднормено тегло, заседнал начин на живот, хирургични интервенции, битови и спортни травми или интензивни физически натоварвания. Важно е да бъдем запознати с проблема, за да изберем най-правилният метод за отстраняването му.

 

Остеоартритът е сред най-разпространените ставни заболявания, познат още като артроза и засяга милиони хора в цял свят. Заедно с остеопорозата спадат към дегенеративните заболявания от хроничен характер, които са съпроводени с болка, ограничена подвижност и значително намаляване на качеството на живот.

 

С напредването на възрастта, хрущялът, който омекотява взаимодействието между костите се износва, в резултат на което костите започват да се “трият” една в друга, което от своя страна причинява болка, подуване и ограничение в движението. Поради тази причина, остеоартритът е още познат като артрит на износването. Той засяга най-често ставите на ръцете и краката, включително пръстите, китките, коленете, глезените и бедрата. Заболяването започва постепенно и се влошава с времето.

 

Как можем да предотвратим увреждането на ставите?

 

Противовъзпалителните болкоуспокояващи и стероидите могат да облекчат симптомите на остеоартрит, но те не предотвратяват увреждането на ставите. Те са подходящи за облекчаване на остра болка, като временно лечение. В дългосрочен план е необходимо да се насочи вниманието към средства и продукти, които да дадат резултати в посока елиминиране на причините за появата на ставните болки.

 

Абофлекс Голд е комплексен продукт, който е много подходящ за хората, страдащи от дегенеративни ставни заболявания, и съдържа всички структуроизграждащи елементи на хрущялната тъкан.

 

Формулата му включва четири от основните компоненти, доказали своята ефективност, и това са: Нискомолекулна хиалуронова киселина, Глюкозамин сулфат, Хондроитин сулфат и МСМ (метилсулфонилметан), който е естествена форма на органична сяра, блокиращ медиаторите на възпалението и стимулиращ образуването на ставен хрущял и колаген.

 

Абофлекс Голд е създаден така, че да е максимално ефективен и причината за това е  освен в точно подбраните съставки и във високата концентрация на активните вещества, които съдържа.

 

Това, което го отличава от останалите продукти на пазара е съдържащата се в Абофлекс Голд най-висока дневна доза на нискомолекулна хиалуронова киселина - 96 mg, като в същото време ниското молекулно тегло (<50 kDa) на хиалуроновата киселина дава гаранцията, че тя ще бъде максимално усвоена.

 

Но нека насочим вниманието първо към това какво представлява хиалуроновата киселина, какви са нейните функции в организма и защо е толкова важно нейното присъствие в продукта.

 

Хиалуроновата киселина изгражда междуклетъчното вещество и е главна съставка на синовиалната течност, която има за задача да осигури гладкото приплъзване на ставните хрущяли и на свързващите се кости едни спрямо други, като намалява “триенето” между хрущялните ставни повърхности.

 

Една от основните функции на хиалуроновата киселина е способността и да се свързва с водата и да овлажнява тъканите. Тя служи като „смазка“ за ставите и мускулите. Освен това тя подпомага хранителните функции в хрущяла и съдейства за премахването на ненужните отлагания под формата на отпадъци от ставната капсула.

Една молекула хиалуронова киселина има способността да привлича и да задържа в себе си 1000 пъти повече вода, в сравнение със собственото си тегло. Именно затова, тя се счита за един от най-силните овлажнители на кожата. С напредването на възрастта, производството на хиалуронова киселина в организма намалява.

 

Допълнителната обработка на хиалуроновата киселина до получаването на по-нискомолекулни полимери на съединението и превръщането й в нискомолекулна – под (<50 kDa – кило Далтона), гарантира високата ефективност на Абофлекс Голд.

 

Ниското молекулно тегло, както вече казах, осигурява пълноценната й абсорбция през храносмилателния тракт,  благодарение на което цялата ефективност се насочва към засегнатият участък. Това е изключително важно, тъй като когато хиалуроновата киселина не е нискомолекулна, се възпрепятства поемането й от клетките в тялото.

 

В Абофлекс Голд тя е специално създадена, така че да бъде лесноусвоима от клетката, което води до възстановяването на високоеластичните свойства на синовиалната течност и до подобряване на ставната функция, като в същото време намалява болката.

 

Освен, че е във форма за орален прием, хиалуроновата киселина в Aбофлекс Голд е с най-висока дневна доза - 96 mg.

 

Кои са другите предимства на Абофлекс Голд?

 

Друго предимство на Абофлекс Голд е течната му форма, която допринася за отличната бионаличност на продукта. По този начин активните съставки преминават бързо през тялото и съответно ефекта от действието им е много по-бърз. Така се осигурява оптимална усвояемост на необходимите вещества за поддържане на издръжливостта, мобилността, гъвкавостта и еластичността на ставите.

 

Таблетната форма, за разлика от течната, съдържа допълнителни помощни вещества, които служат като поддръжка за разреждане, фиксиране или стабилизиране на активните съставки, което затруднява усвояването на съставките от тялото. В течната форма такива вещества липсват, което значително улеснява и подобрява абсорбцията от организма.

 

Освен това, течната форма на Абофлекс Голд позволява безпроблемно поглъщане за разлика от таблетната форма, която често се оказва трудно преодолимо препятствие.

 

Така съставената формула на продукта е много по-практична и удобна за прием именно в течна форма за разлика от таблетната, чиито прием, трябва да се разделя на 2-3 дози, а това е доста ангажиращо. Течната форма на Абофлекс Голд е удобна за дозиране и няма риск от пропускане на дневната доза.

 

Освен нискомолекулна хиалуронова киселина, Абофлекс Голд съдържа още няколко клинично изпитани и доказани съставки. Кои са те и какво е тяхното действие?

 

Абофлекс Голд е продукт, който съдържа всички най - необходими съставки за подхранване на хиалинния хрущял на ставите и това са:

 

Хондроитин сулфат - една от важните съставки на съединителната тъкан /сухожилията и ставите/. Характерна особеност на хондроитина е неговата способност за задържане на водата в дебелината на хрущяла под формата на водни кухини, което увеличава силата на съединителната тъкан. Хондроитинът стимулира синтеза на хиалуронова киселина, укрепването на структурите на съединителната тъкан / хрущял, сухожилия/.

Глюкозамин, който е естествена съставка на съединителната тъкан и има структуроукрепващо действие в организма. Той допринася за нормалното състояние на ставните връзки, сухожилията и хрущяла. Глюкозаминът служи и за производството на синовиалната течност, която подпомага работата на ставите, като намалява тяхното “триене”.

 

МCМ (мeтилcyлфoнилмeтaн) e ecтecтвeнa фopмa нa opгaничнa cяpa, която ocигypявa на организма гpaдивeн мaтepиaл зa cинтeзa нa cяpocъдъpжaщитe ce aминoĸиceлини cepин и мeтиoнин, участващи в синтеза на протеини и в процеса на формирането на съединителна тъкан. МСМ има бoлĸoycпoĸoявaщo и противовъзпалително дeйcтвиe, чpeз блoĸиpaнe нa мeдиaтopитe нa възпaлeниeтo и ocигypявa cяpa зa oбpaзyвaнeтo нa cтaвeн xpyщял и ĸoлaгeн.

 

Манган, който е кофактор за гликозилтрансферазите - биологичните агенти, необходими за производството на всички важни за хрущялите протеогликани и глюкозаминогликани, каквито са глюкозамин и хондроитин. Тези молекули доставят на хрущяла веществата, необходими за устояване на компресията.

 

Екстрактът от Cissus quadrangularis, който е добавен към формулата на Абофлекс Голд, съдържа естествени растителни стероиди, наречени кетостерони, които действат като глюкокортикоидни антагонисти и неутрализират антианаболния (катаболния) ефект на кортизона, провокирайки костен и мускулен растеж.

 

За финал искам да отбележа, че Абофлекс Голд притежава и отлични вкусови качества. Това е един много добре балансиран по своите показатели продукт, който е подходящ за хората, страдащи от дегенеративни ставни заболявания, подходящ е при травми и след интервенции на ставите и опорно-двигателния апарат или за хора подложени на тежки физически натоварвания и спортисти.

 

СПЕЦИАЛНА ОНЛАЙН ОФЕРТА В РЕМЕДИУМ ДО КРАЯ НА ФЕВРУАРИ:

 

 

Купи онлайн 2 броя Aboflex Gold за 91.88 лв. с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА + ПОДАРЪК Procollagen!

 

Или поръчай на телефон 02/980 02 30 с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и ПОДАРЪК в делнични дни от 08:00 до 16:00 часа!

 

За оптимален ефект, курсът трябва да продължи три месецa, последван от 3 месечна почивка.