Имунохелт Кидс - доказана ефективност при респираторни инфекции - интервю с д-р Керчева

Article title 2


Д-р Евгения Керчева – специалист Детски болести и хомеопатия , работи като педиатър и управлява МЦ „Вита Медика‘‘ гр. Разград . Телефон за контакти 0898492315 . e-mail : ev.kercheva@mail.bg

Имунохелт Кидс – сиропът без който не можем


Всяко дете на възраст от 2 до 6 години боледува ежегодно 3-4 пъти от различни вирусни или бактериални инфекции. За да може детския организъм да преодолее лесно тези инфекции трябва да е подготвена имунната му система. Важни елементи на стабилния имунитет са достатъчно сън, балансирано хранене, закаляване, активен живот и липса на стрес. В днешно време се случва така, че не можем да си осигурим всички тези „екстри“ и се налага да приемаме хранителни добавки целящи укрепването и правилното функциониране на имунната ни система.


Защо твърдите, че Имунохелт Кидс е сиропът, без който не можем?


Това е сироп, който съчетава в себе си изключително важни съставки необходими за детското здраве, а то е първа грижа на всички педиатри в страната. Като профилактика, в хода на започнала вирусна или бактериална инфекция или като опашка на вече отминала такава, Имунохелт Кидс дава спокойствие за нашите деца и техните родители. Истинската защита на детето отдаваме най-вече на Лактоферина, който е важен гликопротеин, съдържащ се в майчината кърма и допринасящ за поддържане на нормалната имунна система. Той участва в пролиферацията, матурацията и диференциацията на Т- лимфоцитите, съдейства за повишаването на фагоцитарната активност на левкоцитите. Той е протеин от групата на трансферините, който спомага за пренасянето на желязо до клетките и също така участва в поддържането на доброто състояние на полезната чревна микрофлора, която също е важен фактор за добрия имунен отговор.


Бета глюканите - 1,3/1,6 D – познатите на всички като мощен имуномодулатор, активатор на системата на комплемента, макрофагите и NK- клетките. Те са вид водноразтворими фибри, които са отговорни заедно с Инозитола за поддържане за нормалната концентрация на холестерола в кръвта. Тук обаче търсим друг ефект на Инозитола – подобряването на Т- независимия хуморален имунитет, чрез регулирането на ензима тирозин-киназа. Този имунитет е изключително важен за генериране на бърз и мощен хуморален имунен отговор срещу патогени, причиняващи респираторни заболявания.


А какво ще споделите за останалите съставки на сиропа? Те как повлияват имунния отговор?


Ацеролата е един от най-богатите на естествен вит. C тропически плод . Родината му е Южно Мексико , нарича се още западно индийско грозде . Изключително богат е на Ca, P, Fe, рибофлавин, тиамин и фибри. Всички знаем, че вит . С защитава клетките ни от оксидативен стрес, съдейства за правилното функциониране на кръвоносните съдове, поддържа нормалната ни психична функция и нервна система, намалява чувството на умора и отпадналост и разбира се допринася за нормалната функция на имунната система, като влияе на клетъчно ниво на вродения и придобития имунитет. Огромното предимство тук е, че този витамин С е лесно усвоим от човешкия организъм понеже е естествен.

Черният бъз е любимият на децата сироп. Освен, че те го приемат с голямо желание, той спомага за тяхната устойчивост на инфекции, като стимулира производството на Т-клетки от страна на имунната система и блокира растежа на вируси. Активирайки производството на интерлевкини IL-6 ; IL-8 и тумор некротизиращ фактор алфа-TNF-a проявява силен противовъзпалителен отговор в борбата с инфекциите. Два пъти по-мощен антиоксидант от витамин С са плодовете на черния бъз, защото са богати на антицианови съединения. Черния бъз съдържа също полифеноли, минерали и фибри, богат е и на витамини от групата В. И последната съставка Цинк – Zn – много важен елемент, който отговаря за растежа и функционирането на Т и В – клетките, макрофагите и стабилизирането на клетъчната мембрана в борбата с вирусни и бактериални инфекции.


Имате ли наблюдение върху ваши пациенти използвали Имунохелт Кидс? Какъв е ефекта от приложението му?


Да, аз ежедневно преглеждам между 20-30 деца в кабинета си. Наблюденията ми върху тях са следните : Когато децата приемат профилактично Имунохелт Кидс по-продължително време /един или два месеца/ и се случи да се разболеят от вирусни инфекции, то симптомите на проявеното
заболяване са много по-леки и преминават по-бързо в сравнение с деца, които не са приемали подобен медикамент. Не се наблюдават и усложнения при тези деца и съответно много рядко се налага изписването на антибиотична терапия. В този ред на мисли горещо препоръчвам така наречената есенна имунопрофилактика за деца посещаващи ясла или детска градина– в рамките на 3 месеца се редуват Имунохелт Кидс- 15 дни и витамин С – 15 дни. Така се извършва подготовка на детския организъм за предстоящите вирусни и бактериални инфекции през зимата. Използвам тази схема няколко години и съм впечатлена от резултатите.


Може ли да се приема Имунохелт Кидс заедно с антибиотик ?


Разбира се, че може, но ако извършим правилната профилактика с него няма да се наложи използването на антибиотик. За радост в практиката си срещам много повече родители, които желаят да профилактират децата си и са склонни да вложат повече средства в превантивни мерки, за да не се стига до сериозно заболяване.


Само за респираторни инфекции ли бихте препоръчали Имунохелт Кидс?


Респираторните инфекции са на първо място в списъка от инфекциите, срещу които има доказана ефективност този препарат . Добра защита се получава и при херпес симплекс вирус, хепатит С, ротавируси, цитомегаловируси, някои паразити и бактерии.


Кои са предимствата на Имунохелт Кидс ?


Най-голямото предимство на Имунохелт Кидс е, че се прилага при деца от нулева възраст. Сиропът може успешно да се използва преди, по време и след вирусни или бактериални инфекции. Предимство на продукта е и това, че има приятен вкус и децата го предпочитат.