Как да изберем пробиотик и да възстановим нарушения баланс в червата?

Article title 2


Най-добрият начин да възстановим нарушеният баланс на чревната микрофлора и да се справим с пораженията, които „лошите“ бактерии нанасят в организма ни, е приемът на пробиотици. Правилно подбрани, те могат да се справят със стомашно-чревните проблеми, да подсилят имунната система и да помогнат за елиминиране на вътрешните възпалителни процеси.

Но за да се случи това е важно да се вземат под внимание няколко основни критерии при избора на пробиотик – брой на живите бактерии, които доставя, типа щамове и тяхното разнообразие и жизнеспособност, както и издръжливостта им срещу високо киселинната враждебна среда на стомаха. Важно е също така те да бъдат в точните пропорции и комбинации и със задължителното присъствие на пребиотик и витамини от група В.

На пазара вече съществува продукт, който отговаря на всички съвременни стандарти за качество и съдържа голямо разнообразие от различни по вид полезни пробиотични бактерии, които работят на максимални обороти за постигане на желаната цел – да възстановят физиологичния баланс в нарушената естествена бактериална среда и да ни помогнат да се избавим от сериозни здравословни проблеми. Това е мултищамовият синбиотик Флора 10.

 

Флора 10 е синбиотик от ново поколение, превъзхождащ по численост и щамово разнообразие традиционните пробиотици.

 

Флора 10 съдържа 10 млрд. живи бактерии от прецизно подбрани и клинично проучени 7 щама със специалното участие на Bacillus coagulans и в комбинация с пребиотиците – фруктоолигозахариди (FOS) и инулин. Към тях са добавени витамин С и витамини от група В.

Купи Флора 10 с -15% отстъпка – ТУК!

Според ESPGHAN (Европейско дружество по педиатрична гастроентерология, хепатология и хранене) ефектът от пробиотиците се определя като дозо-зависим, т.е ефектът е по-добър при доза над 5 милиарда CFU (колонии, формиращи единици микроорганизми).

Обстойни научни проучвания също доказват предимствата на мултищамовите пробиотични продукти пред монощамовите.

Резултатите след анализ на 59 двойно-слепи, плацебо контролирани проучвания, сравняващи ефективността на монощамовите, спрямо мултищамовите пробиотици показват, че мултищамовите пробиотици превъзхождат с над 20 % ефективността на монощамовите при диария свързана с прием на антибиотици и при остра диария.

С над 25 % те са по-ефективни при Синдром на раздразненото черво и с 60 % при чревно-възпалителни болести.

 

ОЩЕ ЗА ПРЕДИМСТВАТА НА ФЛОРА 10:

 

ФЛОРА 10 съдържа точен подбор на щамовете в прецизно съотношение, така че да се образува идеално балансираната пробиотична формула! Богатото видово разнообразие на щамовете, устойчивостта им към различни антибиотици и скоростта, с която се делят, са ключови фактори за по-бързото възстановяване на микробиома.

 

ФЛОРА 10 съдържа бързоделящи се щамове, които удвояват масата си за 20-30 минути. Благодарение на това, те успяват да поддържат чревната микрофлора по-близо до физиологичните ѝ нива по време на антибиотично лечение.

 

ФЛОРА 10 съдържа специално подбрани щамове с повишена естествена устойчивост срещу често използваните антибиотици, което гарантира тяхното оцеляване и ефективност.

 

Ето защо д-р Татяна Мороховец – специалист по вътрешни болести и гастроентерология, към  УМБАЛ Софиямед препоръчва Флора 10

 

“Препоръчвам мултищамовия синбиотик Флора 10, който повлиява благоприятно чревната перисталтика. Изключително подходящ е за прием и по време и след антибиотична терапия и за благоприятно повлияване на имунната система.

Това е един съвременен и много ефективен продукт с широк спектър на действие, който съдържа подбрани щамове от живи млечнокисели бактерии, бифидобактерии, стрептококус термофилус и с добавен Бацилус коагуланс - бактерии, които са много устойчиви на влияние от антибиотици.

 

 

 

Купи Флора 10 с -15% отстъпка – ТУК!

 

Bacillus coagulans - с какво е толкова специален?

 

Bacillus coagulans представлява изключително мощен пробиотик, който след като попадне в червата, моментално започва да се размножава и много бързо колонизира в чревния тракт. Така той смело повежда „битката“ за неутрализиране на патогенните микроорганизми и в същото време усилва действието на останалите 6 пробиотични щама в състава на Флора 10.

 

При неблагоприятни условия Bacillus coagulans има уникалната способност да се превръща в спори, което го прави изключително подходящ при едновременен прием с антибиотици. Когато са в състояние на спори, бактериите остават в своята защитна обвивка невредими, докато околната среда стане подходяща за развитието им. Така те достигат до червата, където бързо могат да се размножат и колонизират, преминавайки през препятствията по пътя си като киселинното pH на стомаха и атаката на стомашните сокове. Освен това Bacillus coagulans има способността да произвежда една уникална по своя състав и структура млечна киселина, известна като L+ оптичен изомер, благодарение на която значително се подобрява разграждането и усвояването на ценните вещества от храните.

 

Bacillus coagulans притежава изразен противовъзпалителен ефект, има способността да неутрализира редица патогенни бактерии, спомага за намаляване на серумните нива на „лошия“ холестерол (LDL), като същевременно повишава нивата на „добрия“ холестерол (HDL).

 

Подобрявайки липидния и гликемичен профил, той се оказва изключително подходящ за прием от диабетици със захарен диабет тип 2.

 

За изключителните ползи и действие на Bacillus coagulans като част от състава на Флора 10 лекарите споделят:

 

Д-р Георги Киприн Гастроентеролог в СГЕБАЛ “Еврохоспитал” гр. Пловдив

 

„От практиката си като гастроентеролог бих искал да споделя, че най-честите оплаквания от пациентите са диария, причинена от приема на антибиотик или наличие на бактерии Helicobacter Pylori.

При такава симптоматика препоръчвам Флора 10, защото е мултищамов синбиотик ,който включва в състава си Bacillus Coagulans, който не е само пробиотик, подсилващ ефекта от останалите. Той самият е мощен имуномодулиращ и противовъзпалителен пробиотик. Сред най-важните му ползи са антибактериалните му свойства, а медицински изследвания доказват, че безупречно се справя със задачата като неутрализира редица патогенни бактерии, сред които дори Listeria, Candida и H. Pylori, както и устойчивите на антибиотици на 21 век, като Staphylococcus aureus.“

 

Д-р Костадинка Генова, ОПЛ ДКЦ 7 в гр. Пловдив

 

“От практиката ми като ОПЛ се налага много често да изписвам антибиотично лечение на пациентите си. Моят избор за синбиотик винаги е Флора 10, защото съдържа 7 щама пробиотични бактерии и два пребиотика. Включва изключително важния в състава на Флора 10 щам Bacillus Coagulans, който е уникален тип пробиотик, притежаващ естествен защитен щит, действащ като вид „броня“, за да запази целостта си по време на пътуването от капсулата, през стомаха и до червата. Bacillus coagulans е плодовит колонизатор, който веднага след като попадне в червата, започва да се размножава, да колонизира чревния тракт и да води битки като неутрализира патогенните микроорганизми и прави място за полезните пробиотици.”

 

 

 

 

Купи Флора 10 с -15% отстъпка – ТУК!

 

ФЛОРА 10 е „микроинкапсулиран“ синбиотик, което гарантира жизнеспособността на “добрите“ бактерии. Разработен е по специална технология “микроинкапсулиране”, която позволява на синбиотика да бъде в специална защитна обвивка, предпазвайки пробиотичните бактерии от неблагоприятното въздействие при преминаването им през висококиселинната, агресивна среда на стомаха. Специалната защитна обвивка позволява да се запази тяхната жизнеспособност, да преминат през целия чревен тракт във висок брой, след което успешно да колонизират в дебелото черво и да окажат благотворното си действие.

 

 

За жизнеспособността на пробиотичните бактерии във Флора 10 като основно предимство,  д-р Иваничка Георгиева - Гастроентеролог в МЦ „Младост” – гр. Варна споделя:

 

Основно предимство на Флора 10 е технологията „микроинкапсулиране“ по която е създадена капсулата, гарантиращо жизнеспособността на „добрите“ бактерии, съдържащи се в тях. Друго предимството е наличието на голямо разнообразие от различни щамове живи бактерии – 10 милиарда. Флора 10 е моят избор на синбиотик, който се грижи за нормалното функциониране на храносмилателната система, облекчава стомашните неразположения, подобрява чревната перисталтика и повишава имунитета.”

 

ФЛОРА 10 съдържа и комбинация от пребиотици – FOS и инулин, специално създадена за нуждите на включените в състава пробиотични щамове. Пребиотиците подпомагат щамовете във Флора 10 да започнат бързо да се делят. Сами по себе си, те имат благотворно влияние върху храносмилателната система. Добре повлияват глюкозния профил. Имат имуномодулиращо действие, a инулинът има и превантивно действие спрямо някои онкологични заболявания.

 

В свое интервю, д-р Анелия Дечева – Гастроентеролог, ІІ ВК ГЕО на МБАЛ “Токуда”, София говори за действието на Флора 10 като акцентира на ползите от инулина:

 

“Flora 10 е синбиотик специално създаден да повлиява благоприятно чревната перисталтика, като подобрява и регулира вътрешния микробен баланс на стомашно-чревния тракт. Той намалява нежеланите ефекти при антибиотична терапия, притежава силен имуномодулиращ ефект и повишава устойчивостта на организма срещу алергии. Инулинът, който съдържа, подобрява обмяната на липидите – холестерол, триглицериди и фосфолипиди в кръвта като съдейства за намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания, смекчава техните последствия и укрепва имунната система на организма.”

 

 

Ето как д-р Дарина Делгянска, ОПЛ, Център за семейна медицина „Медихоуп“ гр. Пловдив описва ролята на пребиотиците във Флора 10:

 

“Използвам Флора 10 най вече при пациенти, приемащи антибиотична терапия, а повечето от тях имат и придружаващи заболявания. При такива пациенти ползата и адитивния ефект на мултифакторните щамове съдържащи се във Флора 10 е подсилен многократно благодарение на високото съдържание на двата пребиотика инулин и фруктоолигозахариди (FOS) плюс добавените витамин C, B1 и B3. Точно тези два пребиотика, освен че се ползват като храна за бактериалната микрофлора, спомагат и за растежа и увеличаването на количеството на бифидобактериите и лактобацилите за сметка на патогенните бактерии. Доказано е ,че приемът им подобрява абсорбцията на магнезия и калция в червата, намалява нивата на холестерола и подобрява здравето на сърцето.”

 

По време на антибиотично лечение нормалният синтез на витамините от група В от организма се нарушава, което се компенсира с добавените в състава на ФЛОРА 10 витамини В1 и В3.

 

Още водещи лекари и специалисти разкриват защо се доверяват на флора 10:

 

Д-р Алберто Фиорито - президент на Европейската асоциация по биологично хранене

 

“Флора 10 съдържа подбрани щамове, които са много устойчиви на влияние от антибиотици. Млечно-киселите бактерии Лактобацилус се съдържат в нормалната чревна флора и способстват за изхвърлянето на вредния холестерол, а също така модулират метаболизма на жлъчните киселини. Положително се повлиява сърдечното здраве, високия холестерол, чернодробната функция, регулирането на захарната обмяна и метаболизмът на витамини.”

 

 

 

 

Купи Флора 10 с -15% отстъпка – ТУК!

 


Д-р Мария Анастасова - гастроентеролог, Амбулатория за специализирана индивидуална практика, гр.Разград

 

"Препоръчвам приема на Флора 10 при антибиотична терапия, която създава условия за сериозен дисбаланс. Пробиотиците, които съдържа произвеждат важни ензими, витамини и синтезират аминокиселини, като засилват усвояването от организма на електролити и микроелементи.

Флора 10 може да се прилага при синдром на раздразнено дебело черво, по време и след прием на антибиотици, при клиника на чревна дисбактериоза, продължителен прием на лаксативи и антиацидни медикаменти. Например при гастроезофагеална рефлуксна болест пациенти с години приемат такива препарати и това създава възможност за развитие на дисбактериози и за нарушаване на нормалната чревна флора."

 

 

Д-р Мариета Димитрова, ОПЛ, Център за семейна медицина „Медихоуп“ гр. Пловдив

 

“Препоръчвам Флора 10 на моите пациенти, защото харесвам богатото щамово разнообразие на синбиотика и наличието на Bacillus coagulans, който освен полезните си свойства, значително подпомага колонизацията и мултипликацията на другите полезни щамове в чревната микробиота.

Поддържането на здравословна микрофлора, подобрява работата на стомашно-чревния тракт, а също така на имунната система разположена в червата (GALT). Освен в комбинация при антибиотична терапия, използвам Флора 10 и при пациенти с оплаквания, свързани със синдрома на раздразненото черво.

 

 

Д-р Мариана Василева – ДКЦ“Свети Георги Победоносец“, гр. Бургас

 

“От дългогодишния ми опит като УНГ специалист и използването на антибиотично лечение ежедневно в практиката ми, установих, че употребата на мултищамови пробиотици са от особено значение и с много по-голяма ефективност в приложението им съвместно с антибиотична терапия, в сравнение с монощамовите.

Аз използвам и предписвам мултищамовият синбиотик Флора 10. Съдържащите се в него Лактобацилус булгарикус дават отлични резултати при диария причинена от употребата на антибиотици. Лактобацилус ацидофилус намалява нежеланите гастроинтестинални реакции, свързани с прием на антибиотици, а Лактобацилус касей има и изразено мощно антиоксидантно действие.

 

 

Купи Флора 10 с -15% отстъпка – ТУК!