Мариела Хаджийска - магистър-фармацевт, гр. София

Article title 2


Флора Бимби флакон е синбиотик, съдържащ седем милиарда живи бактерии от три щама, специално подбрани за бебета и деца от 6 месеца до 6 години. Бифидобактериум лонгум, Лактобоцилиус ацидофулис и Стрептококус термофилус са трита щама бактерии, които са много подходящи при антибиотични лечение и всякакви други храносмилателни смущения. Флора Бимби флакони съдържат и пребиотик, който
е храната на добрите бактерии. Това са /FOS/ Фруктоологозахаридите. Към детската Флора са добавени и витамините В1, В2, В6 и В12.
Цялата комбинация от пробиотици, пребиотици и витамини от група В подпомагат детския организъм да поддържа нормална чревна флора, подобрява метаболизма и работата на нервната и имунната система. Специфичното предимство на този синбиотик е, че добрите бактерии са изолирани -лиофилизирани в капачката на флакона, която непосредствено преди прием се натиска, като избутвайки ги, те се смесват с витамините и фруктоолигозахаридите. По този начин на детето се доставя, на момента, най-важното - живи бактерии. Родителят е максимално улеснен от уникалната форма на флаконите и не се налага да ги съхраняват в хладилник. Изключително добър и качествен продукт, създаден с прецизна грижа за деликатните детски коремчета!