Възстановяване и профилактика при пост Ковид синдром – какво трябва да знаем?

Article title 2


Автор: д-р София Ангелова, дм, Пулмолог, АИПСМП по вътрешни и белодробни заболявания

 

Пост Ковид Синдромът може да бъде изключително коварен и да се развие дори месеци след прекарана коронавирусна инфекция. Сред най-честите оплаквания на страдащите от него са прекомерна умора, липса на концентрация, отпадналост, а не рядко тревожност и депресия. Затова е важно през този период организмът да получи подкрепа, за да се възстанови напълно.

 

Как да подпомогнем възстановяването си при пост Ковид синдром?

 

За да помогнем на организма да се справи с това състояние, е важно да приемаме подпомагащи неговите функции вещества.  Такива са течният органичен германий (GE-132) и гъбата Рейши (Ganoderma Lucidum) – позната и използвана с доказани здравословни ефекти от над 2000 години. ХАЙДЕ е продукт, съдържащ и двете, който подпомага ефективно възстановяването при пост Ковид синдром.

 

ХАЙДЕ вече е добре познат сред лекари и пациенти с доказан ефект при повлияването на симптомите на COVID-19 и пост Kовид синдром. Кое прави формулата му толкова ефективна? От гъба Рейши са изолирани около 400 активни съставки, които повлияват множество патологични процеси на различни системи и органи. Това са основно  полизахариди, тритерпени, глюкани, стероли и споменатия в началото органичен германий.

 

Положителнят ефект от екстракта от гъба Рейши и течния органичен германий върху имунната система е доказан най-вече за овладяване на възпалението при пост ковид инфекцията.

 

Как работи ХАЙДЕ и кое го прави така ефективен?

 

Това е единственият продукт на пазара, който съдържа течен органичен германий, извлечен от гъба Рейши. Той съдържа и екстракт от спороносната част на гъбата, която е най-богата на полизахариди и тритерпени. Това са вещества с мощен имуностимулиращ и противовъзпалителен ефект. Течната форма предлага много по-бързото усвояване от организма и съответно достигане до тъканите и клетките.

 

ХАЙДЕ притежава доказани антиоксидантни свойства, намалява оксидативния стрес с обезвреждане на токсичните кислородни радикали и подобрява действието на медикаментозното лечение. Освен това предпазва черния дроб и подпомага нормалното му функциониране.

 

Сред останалите предимства на продукта са намаляване чувството на отпадналост и умора, подобряване на депресивните състояния, както и състоянията на свръхтревожност. ХАЙДЕ благоприятства за цялостното енергизиране на тялото и подобряване качеството на живот.

 

Редица проучвания установяват статистически значимо намаляване чувството на умора, депресия и тревожност в комбинация с подобрено общо физическо укрепване на организма при пациенти със синдром на хроничната умора. Екстрактът от гъба Рейши спомага за намаляване чувството на изтощение чрез въздействие включително върху мускулната, сърдечно-съдовата, хормоналната и имунната система. Това става благодарение на биоактивните съставки – полизахариди, пептиди, нуклеозиди, фенолни съединения и тритерпеноиди.

 

В моята практика успешно използвам Хайде при пациенти с хронична обструктивна белодробна болест и астма, преболедували COVID-19 с пост Kовид симптоми. Най-често това са лесна умора, задъхване, слабост на мускулите и др. Установявам, че в съчетание с дихателна гимнастика ХАЙДЕ има много добър ефект. Пациентите се възстановяват по-бързо, умората намалява, някои съобщават дори за подобрение в зрението.

 

Използвам продукта и при пациенти с пост Ковид синдром след болнично лечение. При тях възстановителният период обиновено е по-продължителен. Съчетанието на ХАЙДЕ с дихателна гимнастика и разходки, както и с прием на антитромбозни или антикоагулантни медикаменти помага за скъсяване на оздравителния им период. Разбира се това е строго индивидуално за всеки пациент.

 

Също така при пациентите с пост Ковид синдром включването на ХАЙДЕ в терапията повлиява добре симптомите на умора и отпадналост и подобрява концентрацията.  Подобрението на симптомите настъпва на 4-5 ден след започване на лечението, което е важно пациентът да знае, за да има търпението да продължи с лечението. Затова ХАЙДЕ е неименна част от моята практика при лечение на пост Ковид синдрома.

 

 

Купи онлайн Hayde с -15% отстъпка - ТУК!