За превенция срещу вирусни заболявания и за укрепване на имунитета - интервю с фармацевт София Монева

Article title 2


Кой продукт бихте препоръчали като превенция срещу вирусните заболявания и за
укрепване на имунитета?


Горещо препоръчвам употребата на АБОЦЕЛУКС. Това са депо таблетки с удължено освобождаване, които снабдяват организма с Витамин С и ЦИНК на части през целия ден и гарантира пълноценното им усвояване. Цинкът играе ключова роля в процеса на образуване на клетките, включително и на тези, които работят за имунната ни защита. Той участва в състава на ензими, които укрепват лигавиците. Ако на организма не достига цинк, защитните сили отслабват. Появява се проблем с лигавиците, а това от своя страна води до лесно възпаляване на устата, носа, бронхите.


Освен това цинкът подпомага образуването на имуноглобулините – белтъците, които се грижат за изграждането на имунни антитела. Освен, че укрепва имунната система, той може да повиши активността на T-клетките – лимфоцитите, които унищожават опасните вируси и бактерии. Това е още една причина да бъде сочен като минерала с ключова роля за повишаване на защитните функции на имунната система и за превенция на инфекции, при които антибиотичното лечение не е ефикасно. Цинкът спомага и за образуването на витамин D, който също засилва имунитета.


Витамин С стимулира активността на макрофагите срещу инфекциозни причинители като подобрява клетъчния имунитет. Той увеличава производството на интерферон - протеин, който помага за защитата на клетките от каквато и да било вирусна инфекция. Все още Витамин С се смята за един от най-важните за силна имунна система.