За уникалните пластири KOOL PATCH против болка и температура - интервю с магистър - фармацевт Симона Янчева, гр.София

Article title 2


Освен при ваксинация, за какво друго мога да използвам пластирите Кооl Patch?


Кool Patch е чудесно средство за сваляне на температурата, както на детето ви, така и на вас. Когато на бебчето ви му растат 1-те зъбчета например, пластирът е винаги за предпочитане, вместо да му давате лекарство от типа на Нурофен или Панадол. Прикрепен към гръбчето на бебето, той бързо и неусетно ще се справи със завишената температурата, която често съпътства този процес. Пластирите имат чудесен
релаксиращ и облекчаващ ефект и при главоболие, изкълчвания, пренапрежение, локални слънчеви изгаряния и прегрявания, махмурлук, отоци или при навяхвания на мускулите и ставите.


От каква възраст може да се прилага Кool Patch?


Пластирът може да се прилага още от кърмаческа възраст, тъй като, както вече споделих, няма никакви вредни влияния и действа на принципа на компрес, който отнема от телесната температура на детето и премахва неразположението. Действието му е изцяло механично и няма никакво химично въздействие. KооL Patch дават незабавен охлаждащ ефект, без да се налага да се изстудяват в хладилник. Те залепват нежно за кожата, а при отлепяне, не оставят следи и не падат дори, ако вие или детето ви се въртите насън.


На какъв принцип действат пластирите и имат ли негативни последствия или противопоказания?


Тайната на пластирите KооL Patch е в гела им. Всъщност той се състои от над 70% дестилирана вода, глицерин и ментол и е напълно безвреден. Глицеринът задържа водната маса върху пластира, а той поема топлината от кожата и изпарявайки се, я разсейва във въздуха. Продължителният охлаждащ ефект пък се дължи на свойствата на ментата. Гелът има добър контакт с кожата благодарение на това, че е покрит с дишаща хидрофилна марля от нетъкан текстил. Той е напълно безвреден!


Кога трябва да поставя пластира Кool Patch, когато ни предстои ваксинация- преди или след поставянето на ваксината?


Медицинските пластири са чудесно помощно средство за справяне с неразположението и отока след имунизация. Препоръчително е пластирът KооL Patch да се постави два часа по-рано на мястото, където ще се извърши имунизацията, а след поставянето й отново да се сложи.


Колко време трае ефектът от поставеният пластир?


Охлаждащият ефект на KооL Patch, може да трае от 4 до 6 часа, а приложението му е много лесно. Само отваряте фолийната опаковка, махате защитната лента и поставяте пластира на мястото, където искате да получите облекчение. Затова препоръчвам да носите от пластирите KооL Patch винаги със себе си, тъй като те могат да ви спестят много тревоги и да ви помогнат, тогава когато имате нужда от незабавна помощ.