За уникалните предимства на течната коластра - интервю с магистър фармацевт Маринела Христова

Article title 2


Магистър - фармацевт Маринела Свиленова Христова,  гр. София


Кои са предимствата на течната коластра?


Предимството на течната коластра е, че действа много по-бързо поради незабaвната й асимилация от организма и по тази причина се предпочита при остри вирусни инфекции. Тя повишава съпротивителните сили на организма, като започва своята работа, абсорбира се в лигавицата на червата и дава ползи за цялото тяло.


От каква възраст може да се дава коластрата?


Течната коластра Имунокол Перфект може да се дава на току що родени бебета. Особено подходяща е за недоносените деца, за деца с ниско за възрастта си тегло или за такива, които са били хранени с изкуствени млека. Тя е подходяща и за бебета и деца, които имат проблеми с храносмилателната система или чревни инфекции.


Може ли коластрата от крави да замести майчината кърма?


В коластрата се съдържат всички необходими за новороденото готови антитела и растежни фактори, които му помагат да се адаптира към новата среда.  Освен това е идеалният начин за подсилване на имунитета на малкото дете, тъй като съдържа същите характеристики като човешката, само количествата им са различни. На практика тя е напълно съвместима с човешкия организъм и дарява с множество ползи,
всеки който я приема.


Всеизвестно е, че с първото мляко /коластрата/ новородените получават цялата необходима имунна защита, богата на имуноглобулини, аминокиселини и фактори на растежа, а коластрата от крави съдържа 90 компонента, като основните са имунните и растежните фактори. Тя съдържа също и точен баланс на витамини, минерали и аминокиселини.


По какъв начин е получена коластрата Имунокол Перфект био?


Течната коластра на ABOPharma e продукт, получен чрез дълбоко замразена студена обработка, като метода, сравнен с този при суха обработка на коластрата, е приблизително с 30 % по-близо по всички показатели до истинската коластра от крава, затова аз я препоръчвам.