Защо лекари и фармацевти се доверяват на Магнезий + В Комплекс на Абофарма?

Article title 2


Доц. Божидар Тодоров Финков - специалист-пионер на инвазивна кардиология у нас, началник и създател е на клиниката по кардиология към МБАЛ „Света Анна", шеф на сектор „Инвазивна кардиология” при клиниката за сърдечни болести към Правителствена болница.

 

У нас прилагането на магнезий  е широко разпространено  и определено дава добри резултати както в областта на кардиологията, така и на неврологията.

 

Добре известно е, че магнезия има своето място в обмяната на мускулите, така че на практика пациенти със сърдечна аритмия се повлияват  много добре от добавянето му като средство за лечение, затова ние го използваме. Магнезият се използва също и за лечението на широка група от нервно-мускулни заболявания.

 

Магнезий + В комплекс има изразено ефективно приложение при пациенти с невро-мускулни заболявания и  крампи. Той може да се използва за неопределено дълго време, стига разбира се да дава  резултатите, които се очакват.

 

Полк. Доц. Тройчо Троев е ръководител на Клиниката по физиотерапия и рехабилитация при ВМА – гр.София.

 

Огромно е значение на магнезия като помощно средство за преодоляването на хроничен стрес и умора, при крапми, както и при появата на нарушения на сърдечният ритъм причинени от  липсата му в организма.

 

През нас минават и доста спортисти, при които нуждата от магнезий е с по-високи стойности.  Крампите са доста чести при диабетиците, затова и на тях го препоръчваме често. 

 

Таблетната форма на Магнезий+В комплекс е основната форма за набавяне на магнезий в организма. Когато се касае за определено количество магнезий, което трябва да се вкара в тялото и нуждата от него е голяма, тогава таблетките са незаменими.

 

Купи Магнезий + В Комплекс с -15% отстъпка - ТУК!

 

Д-р Виолетка Икономова - началник отделение по физикална и рехабилитационна медицина в Токуда болница-гр. София. Специализирала е неколкократно в болниците на „Токушукай Медикъл Корпорейшън“ в Япония. Член на Българската Асоциация по Физикална медицина и рехабилитация.

 

Магнезий (250 мг) + витамин В комплекс на AboPharma e уникално съчетание на магнезий с витамините от В групата. Витамин В комплекс играе важна роля за синтеза на белтъците, метаболизма на въглехидратите и мастните киселини, както и за изграждането на еритроцитите. Оказва изключително благоприятно въздействие върху нервната система.

 

Най - често в нашата практика, магнезий прилагаме при нервно - мускулните заболявания като една огромна група от заболявания. Това са заболяванията на периферната-нервната система, където има увреден периферен нерв и където магнезия служи като терапия за по-добър контакт на нерва с мускулната система и предаването на импулса.

 

Другата голяма група заболявания, при които се включва магнезий,  това са полиневропатиите, които също са увреждания на периферната нервна система, но от друг тип и по същия начин въздействат за подобряването на провеждането на нервния импулс до мускула и съответно до по-добрата работа и изпълнение на движението на самия мускул.

 

Д-р Галина Феодорова – Общопрактикуващ лекар, гр.Пловдив

 

Ниските нива на магнезий в организма са сериозна предпоставка за появата на мигрена. Направени са редица изследвания, които показват, че когато нивата на магнезий са под нормалните, това води до появата на пристъпи на главоболие.

 

Магнезий с витамини В комплекс е много подходяща за облекчаване на симптомите и за регулиране нивата на магнезий в организма.

 

Необходимо е да се въоръжите с търпение и да приемате Магнезий с витамини В комплекс в продължение на няколко месеца за да има траен и осезаем резултат. Пристъпите ще намалеят, освен това магнезият може спокойно да се комбинира с препарати срещу мигрена и болкоуспокояващи лекарства.

 

Купи Магнезий + В Комплекс с -15% отстъпка - ТУК!

 

Д-р Кожухарова, кардиолог, гр. Троян

 

В моята практика най-често магнезий+В комплекс препоръчвам и изписвам на пациенти с ритъмни нарушения, артериална хипертония, захарен диабет или такива, които имат мускулни крампи.

 

Често при пациенти с неспокоен сън или мъчително безсъние добавянето на магнезий, особено в комбинацията с витамини от групата В, значително подобрява качеството и продължителността на съня.

 

Друга немалка група пациенти, които е добре да приемат магнезий+В комплекс са бременните и кърмещи жени. Също така, когато възрастните хора и жените в менопауза с остеопороза, приемат магнезий, това води до увеличаване на минералните концентрации и костната плътност и значително намалява риска от фрактури.

 

Д-р Иван Димитров - общопрактикуващ лекар, гр. София

 

Магнезият участва в поддържането на костите, производството на колаген, обмяната на информацията между клетките, производството на протеини и усвояването на храната. Той контролира възпалителните процеси и поддържа нервната ни система.

 

Дълготрайният магнезиев дефицит, на практика ускорява процесите на стареене на човешките клетки и води до хронични заболявания като остеопороза, сърдечно-съдови проблеми, хипертония. Също така, магнезиевият дефицит довежда до прекалено калциране и втвърдяване на костите, както и до проблеми с производството на енергия в тялото.

 

Сами разбирате колко важно е да се поддържат адекватните му нива в организма за да може той да изпълнява всичките си функции правилно.

 

Магнезий (250 мг) + витамин В комплекс e едно изключително прецизно и добре балансирано съчетание на магнезий с витамините от В групата, така че да се достави максимална полза за тялото.

 

Комплексът витамини от група В играят важна роля за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия, намаляват чувството на отпадналост и умора, поддържат нормалната функция на имунната система.

 

Купи Магнезий + В Комплекс с -15% отстъпка - ТУК!

 

Проф. Д-р Дияна Трендафилова  с богат опит в коронарни, каротидно и периферно стениране. , Болница  „Света Екатерина“- гр.София

 

Магнезиевите йони взимат активно участие във функцията на сърдечния мускул. Когато в тялото няма достатъчно магнезии се получават ритъмни нарушения. Магнезият е много полезен за тонуса на съдовата система т.е. когато имаме баланс на йоните в организма, тогава всички органи и системи работят пълноценно, а това е много важно както за болните, така и за здравите хора.

 

Магнезият оказва много сериозен ефект върху функцията на самата клетка като йон, а при някои от сърдечните аритмии, минералът се оказва единствената форма на лечение, както е например при злокачествените аритмии.

 

Прилагайки на пациентите дневен прием на Магнезий+В комплекс, ние повлияваме в две направления едновременно:

 

Подпомагаме нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и подобряваме мускулната и неврологична дейност. В комбинация с медикаментите, които изписваме, Магнезий+В води до адитивен или допълващ ефект, без никакви странични действия. Той е изключително подходящ за всички, които имат проблеми с кръвното налягане като спомага за регулиране на стойностите му.

 

Д-р Красимира Тодорова Вълчева - ОПЛ в болница “Сердика“, гр. София. Лекар с над 30 години практика.

 

Магнезият се включва в работата на мускулите, сърдечния мускул и скелетната мускулатура. Той влияе на нервната система, подпомага усвояването на калций и фосфор в костите и регулира реакцията на организма към стрес. Това определя неговото ключово значение за пълното ни здраве.

 

Дефицитът на магнезий откриваме главно по клиничните симптоми, при пациенти, които се оплакват от схващания на мускулите, крампи на прасците, които се изразяват в болезнени внезапни съкращения на мускулите, сърдечни аритмии или при наличието на хронична умра и слабост на тялото.

 

Магнезий с витамин В комплекс е перфектното решение да запълните липсите и да подобрите работата на сърцето, нервната система, мускулите.

 

Купи Магнезий + В Комплекс с -15% отстъпка - ТУК!

 

Светлана Ханина, фармацевт от гр. Пещера

 

Ежедневието ни става все по-напрегнато, а стресовите ситуации не са никак малко. В тази връзка, аз препоръчвам магнезият на ABOPHARMA и по-конкретно Магнезий+витамини В комплекс. Продуктът е създаден, за да доставя на тялото необходимата доза магнезий, така че то да може да изпълнява нормално всичките си функции, без да се чувства недостиг на този наистина много важен за всички нас минерал.

 

Магнезий+В комплекс е изключително подходящ при депресивни състояния, стрес и умора, също и при крампи. В него са добавени витамините от В групата, които са важни  за производството на енергия. Те допълнително спомагат за намаляване чувството на отпадналост и умора, като имат отношение и към поддържането на имунитета.

 

Ивелина Петкова, маг. фармацевт, гр. Стара Загора

 

Когато количеството на магнезий в тялото намалее, се повишава нивото на холестерола в кръвта, тъй като той е отговорен за метаболизма на мазнините и синтеза на белтъчини.

 

Ако пък за вас спортуването е начин на живот, трябва да приемате достатъчно магнезий, защото усилената физическа дейност провокира обилно потене, чрез което се губят значителни количества магнезий. Освен това активният метаболизъм, по време на спорт, също води до повишената консумация на ценния минерал, а мускулната издръжливост и общият тонус намаляват когато неговите нива се изчерпват.

 

Магнезий+В комплекс спомага за намаляване на физическата умора и нормализира сърдечния ритъм. Той се грижи за добрия тонус, сила и енергия. Всички витамини от група B, включени в продукта, играят своя собствена роля в подпомагането на метаболизма, позволявайки на тялото да произвежда енергия и допринасяйки за здравето на целия организъм.

 

 

Купи Магнезий + В Комплекс с -15% отстъпка - ТУК!