„Коластрата създава железен имунитет при децата от 0 до 18 години" - д-р Дора Вътковска - педиатър

Article title 2


„Коластрата създава железен имунитет при децата от 0 до 18 години.“ Д-р Дора Вътковска - педиатър и детски пулмолог, гр.Враца. С повече от 22 години опит по специалността

Какво е предимството на коластрата пед другите продукти за засилване на имунитета и укрепване на организма?


Коластрата създава железен имунитет при децата от 0 до 18 години. Това е така, защото тя повишава съпротивителните сили на организма срещу всички вирусни, бактериални и гъбични инфекции, тъй като съдържа широкоспектърните антитела –имуноглобулин G, A, M, E, D във висока концентрация. Тези частици са „ интелигентни“ и разпознават микроорганизмите, като се свързват с тях и създават условия за унищожаването им от другите клетки на имунния отговор. По този начин болестния процес бива атакуван още в началото и не се създават условия за развитието на усложнения.

 

Знаем, че коластрата е много важна за бебетата. Защо и какво е отношението ви към естественото хранене на бебетата с кърма? Трябва ли кърмачетата, които се хранят с адаптирани мляко да приемат и коластра?


Коластрата е естествен продукт и няма странични ефекти при кърмените бебета и тези на изкуствено хранене. След шестия месец, когато предаденият имунитет от майката се изчерпи детето започва да изгражда свой собствен имунитет и става податливо на всички вирусни
инфекции около него. Приемът на 5 мл коластра един път дневно, спомага за борбата на организма с обкръжаващите го инфекции и може да се приема превантивно продължително време.


Коя коластра е най-подходяща за кърмачетата? Какви са показателите, които майките трябва да вземат под внимание при избора на най-добрият за тях продукт?


Първо: възрастовата граница –голяма част от продуктите на фармацевтичния пазар са предназначени за деца над една година и употребата им под тази възраст води до редица странични ефекти като обриви, диария, повръщане. Тя осигурява безпроблемен прием при деца от първия ден на живота им. Важно е да се спомене , че в 5 мл. се съдържат 360 мг. коластра. Второ: формата на прием-течната Имунокол Био/ Коластра/ се приема добре и е с бърз ефект. Трето: Съставът на продукта-Биологичните продукти са винаги на първо място пред всички останали.


Кога да приемаме коластрата? За превенция или при възникнало заболяване. Посъветвайте нашите читатели, при какви състояния могат да се доверят на коластрата Имунокол Перфект?


Имунокол перфект с двете и форми течна и капсулна могат да се прилагат, като интензивно лечение и като профилактика на инфекциозните заболявания.

Интензивното лечение, което препоръчвам като педиатър и детски пулмолог е между 3 и 5 дни по следната схема в зависимост от състоянието на детето. След тежко боледуване, преди пътуване, почивка или начало на учебната година, препоръчвам интензивна схема на действие. Профилактиката може да се извършва целогодишно в съответните дози. Вашите читатели могат винаги да се доверят на коластрата, като уникално средство за лечение и профилактика не само на инфекциозни заболявания, но и на различни други болести, които са свързани с понижен имунитет, стига да нямат алергия към белтъка на кравето мляко.